David Beckham heeft miljoenen fans, waaronder mijzelf.
Dat mijn held Beckham zijn inzet voor Unicef vanuit een goed hart en met goede bedoelingen doet, daar twijfel ik persoonlijk géén seconde aan! Echter stuit ik tijdens het schrijven van deze blog op een aantal zeer opmerkelijke artikelen van NRC, telegraaf, etc., etc.

Beckham, met een geschat vermogen van 335 miljoen euro, zou niet altijd zo toegewijd zijn als Unicef zou willen. Manchesters voormalig nummer 7 zou zich inzetten voor goede doelen als Unicef om er vooral zelf beter van te worden. Sterker nog, het mag hem vooral niet te veel tijd en geld kosten. Dit zou onder andere blijken uit tal van persoonlijk gelekte e-mails van Beckham aan het adres van Unicef, aldus NRC.

Beckham zou voor charirty werk alléén met privé jets willen vliegen en in exclusieve resorts wil overnachten, welke worden bekostigd door Unicef en haar donateurs. Als klap op de vuurpijl zou Beckham zich alleen voor charity inzetten om de titel ‘Sir’ te verkrijgen. Dit is een Brits predicaat, een ridderschap voor het leven. Hier komt hij nu dan ook niet meer voor in aanmerking na het uitlekken van de persoonlijke e-mails. Waar Beckham dan weer wel miljoenen aan uitgeeft, is een team voor rectificatie in de media.

Is David Beckham nog wel mijn held?
Na het lezen van deze opmerkelijke artikelen ben ik mij gaan afvragen of mijn grote held David Beckham, van wie ik een poster aan de muur boven mijn bed heb hangen & talloze wedstrijden heb gezien, eigenlijk wel echt mijn held is?
Voor het beantwoorden van deze vraag vond ik het super interessant om de vergelijking te maken met één van de ambassadeurs van 168Million, internationaal scout van Ajax Amsterdam, Guido Friedrich.

Wie is het onbekende fenomeen Guido Friedrich?
Guido Friedrich heeft zijn sporen verdiend in de voetballerij als internationaal scout van topclub Ajax Amsterdam. Hij stelde scoutingsrapporten op en ontdekte onder andere spelers als Kevin de Bruyne (Manchester City), Thomas Vermaelen (FC Barcelona) & Eden Hazard (Chelsea) op hele jonge leeftijd. Dit zijn spelers die inmiddels in de beste competities ter wereld spelen en tot de wereldtop behoren.

Guido zet zich sinds de oprichting van 168Million vrijwillig met ziel en zaligheid in voor een betere wereld. En met succes! Overal waar Guido Friedrich komt, of het nu in Afrika is of in Zuid-Amerika is, er gaan deuren open en er verschijnt een glimlach op een ieders gezicht. Guido geeft de jeugd hoop en een droom. Ik ben zelf als jeugdvoetballer opgegroeid in Nederland met de ambitie om ooit de nieuwe Messi te worden. Professioneel voetbal, daar stond je mee op en daar ging je mee naar bed.
Als jeugdvoetballer lig je nachten lang wakker, als je erachter komt dat die man met z’n lange zwarte jas tijdens jouw wedstrijd, een Ajax scout was. ‘Zou hij mijn naam hebben genoteerd in zijn boekje?,’ vraag je jezelf dan af. Die meneer geeft mij hoop, door die meneer kan ik dromen! Die meneer is Guido Friedrich!

Beckham wil je worden, Friedrich is de route daar naar toe!
Hoe vertaalt zich dat naar kinderen in nood?
a. David Beckham is een top selfie, Guido Friedrich is hoop!
b. David Beckham laat zichzelf zien, Guido Friedrich zet zichzelf in!
c. David Beckham vliegt in een privé jet, Guido Friedrich vliegt economy class met een tussenstop!
d. David Beckham slaapt in een exclusief resort, Guido Friedrich slaapt met de lokals!
e. David Beckham krijgt geld voor zijn trip, Guido Friedrich betaalt geld voor zijn trip

Is Guido Friedrich nu mijn held of toch nog steeds David Beckham? Ik ga er eens over nadenken. Maar eigenlijk weet ik het al. Het wordt tijd voor een nieuwe poster aan de muur boven mijn bed!