Root

Doneer 1 school semester

Doneer 1 school semester

Schrijf een review

€ 49,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

Zonder goed onderwijs is een kans op een goede toekomst vrijwel nihil. Bouw met ons mee en geef een kansrijke toekomst aan kinderen die niet naar school kunnen.
+ -

Goed dat je even in het E-mandje kijkt...

Beschrijving

Details

Doneer een semester schoolbeurs zodat een kind in Afrika, naar school kan gaan.

Onderwijs is de basis van een goede toekomst
Zonder goed onderwijs is een kans op een goede toekomst vrijwel nihil. Bouw met ons mee en geef een kansrijke toekomst aan kinderen die niet naar school kunnen.
Wij willen eigenlijk dat alle kinderen naar school gaan, maar dat is niet haalbaar. Wel vinden wij dat ieder kind die je een kans op een toekomst geeft er toch weer één is.

Samen met lokale organisaties, overheden en lokale gemeenschappen focussen wij op kwalitatief onderwijs. Kinderen naar school laten gaan is stap 1, echter is de kwaliteit van het onderwijs stap 2.

Uren reizen
Kinderen die via ons naar school gaan komen vaak uit gebieden die op uren reizen van een goede school liggen. Deze kinderen gaan dan intern. Wij zorgen voor het vervoer van en naar de school. De kinderen kunnen dus altijd hun ouders bezoeken.

Intern
Kinderen kunnen door de weeks niet naar huis door de lange reistijden. Wij zorgen dat de kinderen op school kunnen overnachten. Wij zorgen o.a. voor slaapkleding, badkamerspullen, beddengoed en alles wat nodig is om fijn in slaap te vallen.

Stimuleer een economische en sociale groei
a) Je zorgt er voor dat dorpsbewoners meer gaan verdienen en dat kinderen specifieke vakken leren voor hun toekomstige beroep;
b) Je zorgt voor betere kansen voor meisjes in landen waar veel ongelijkheid is tussen jongens en meisjes. Je zorgt voor een fijne en eerlijkere samenleving;
c) Je zorgt voor een betere ontwikkeling van algemene kennis en verbetert algemeen sociaal gedrag en omgangsnormen.

Samen doen we meer
Om kinderen zonder toekomst te kunnen ondersteunen en een gezonde ontwikkeling te kunnen bieden hebben wij donaties nodig die wij gebruiken voor de toegang en de kwaliteit van het onderwijs. Ook de leerkrachten moeten opgeleid worden. De lesprogramma’s worden per land en per taal aangepast. Er is erg veel werk aan de winkel om ons doel te bereiken. Het staat hier simpel omschreven, maar wij hebben jouw steun hard nodig om ook écht een verschil te kunnen maken.


Interesse?

Mooi! Wij kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat jij écht een verschil maakt. En een verschil maken merk jij misschien zelf niet direct, maar voor een familie, kinderen of iemand in nood creëer jij een bijzonder moment. Ergens op deze wereld heb jij iemand een kans gegeven. 

Wij willen nogmaals benadrukken dat de 168-Shop géén winst maakt. Jouw betaling gaat voor 100% naar hulp-projecten voor mensen in nood. Sterker nog, vrijwel altijd leggen wij geld bij om jouw gift te realiseren.