Dieren

Doneer een Geit

Doneer een Geit

Schrijf een review

€ 49,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

Een melkgeit kan tot 16 kopjes melk per dag geven. Geitenmelk is makkelijker te verteren dan koemelk en is een uitstekende bron van calcium, eiwitten en andere essentiële voedingsstoffen die groeiende kinderen nodig hebben.
+ -

Beschrijving

Details

Geiten zijn praktische dieren - ze kunnen leven in bijna alle klimaten, daarnaast geven ze waardevolle mest om gewassen en plantentuinen te bemesten.

Alle geiten worden op de lokale veemarkten gekocht waar er door onze vrijwilligers gekeken wordt of de geiten aan al de eisen voldoen. In samenspraak met de 'Village Chiefs' wordt er besloten naar welk gezin de geit zal gaan, en wordt er een plan gemaakt over het verdelen van de melk zodat het hele dorp profijt heeft van uw donatie.

Als bedankje voor jouw donatie ontvang je van ons een foto van jouw gedoneerde geit, samen met haar nieuwe familie.

Een geit is een 'life-changer'. De melk van de geit zit vol proteïne en is nodig voor de fysieke ontwikkeling van een kind. Daarnaast wordt het extra aan melk verkocht wat inkomsten oplevert. Deze inkomsten zorgen er bijvoorbeeld weer voor dat er medicijnen gekocht kunnen worden. Het fijne van een geit is; als er groen gras is dan kan een geit haar werk doen en zorgen voor een familie.

Interesse?

Mooi! Wij kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat jij écht een verschil maakt. En een verschil maken merk jij misschien zelf niet direct, maar voor een familie, kinderen of iemand in nood creëer jij een bijzonder moment. Ergens op deze wereld heb jij iemand een kans gegeven. 

Wij willen nogmaals benadrukken dat stichting 168 Million géén winst maakt. Jouw betaling gaat voor 100% naar hulp-projecten voor mensen in nood.