Root

Waterfiets

Waterfiets

Schrijf een review

€ 69,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

1 miljard mensen heeft geen toegang tot water. 3 miljoen kinderen sterven jaarlijks door een gebrek aan water. Dit komt mede doordat er geen bron van gezond water in de buurt is, deze mensen moeten noodgedwongen water uit de rivier drinken. Een waterfiets stelt deze mensen in staat om naar een waterput te fietsen om zo gezond grondwater te kunnen halen voor hun familie.
+ -

Goed dat je even in het E-mandje kijkt...

Beschrijving

Details

Doneer een Waterfiets met jouw logo en in jouw kleur en help een gezin om gezond water te drinken. Veel gezinnen wonen te ver weg van een waterput, en moeten noodgedwongen rivierwater drinken omdat ze te ver moeten lopen om een waterput te bereiken. Met deze fiets zijn er weer een groot aantal gezinnen geholpen. 

Hoe wordt de donatie besteed
Ons team zorgt voor een goede en stevige fiets met een krat achterop bevestigd. De fietsen worden door 168-Heroes in onze 168Million werkloods opgeknapt zodat deze goed te gebruiken zijn op het platteland. Ons team bevestigt een zelfgemaakt kratje, gemaakt van gerecycled hout, aan de fiets om zo tot 30 liter water te kunnen vervoeren in één keer. Hier kunnen meerder gezinnen op leven. 

Gewoon een goede prijs
Fietsen zijn bij veel organisaties erg duur. Iedere fiets die wij doneren moet een proces ondergaan om als een geschikte waterfiets te dienen. Wij leggen vrijwel altijd geld bij uw donatie omdat er geen vaste aankoopprijzen zijn voor deze fietsen. 

Tegengaan van ziektes
Er zitten tal van ziektes in water in het water er door de deze mensen gedronken wordt. Je kunt online van alles lezen over ziektes als cholera, tyfus etc. Veel van deze ziektes worden bestreden door het drinken van gezond water. Kortom een waterfiets zorgt ervoor dat mensen in nood toegang krijgen tot een waterput welke op een te grote loopafstand is gelegen.

Wij doen meer
Een waterfiets krijgen is dus levensreddend, maar daar stopt ons werk niet. Wij geven wij voorlichtingen over het gebruik en onderhoud van fietsen. Veel mensen hebben bijvoorbeeld nog nooit op een fiets gereden. Wij moeten ze vaak dus eerst leren fietsen.


Hoe werkt het?
Doordat iedere donateur andere wensen heeft staan wij graag persoonlijk in contact. Nadat u uw donatie heeft gedaan neemt een 168-Hero contact met u op voor het bespreken van de door u gewenste kleur en logo.


Als bedankje voor jouw donatie ontvang je van ons een foto van de waterfiets in jouw kleur en met jouw logo/text.


Interesse?

Mooi! Wij kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat jij écht een verschil maakt. En een verschil maken merk jij misschien zelf niet direct, maar voor een familie, kinderen of iemand in nood creëer jij een bijzonder moment. Ergens op deze wereld heb jij iemand een kans gegeven. 

Wij willen nogmaals benadrukken dat de 168-Shop géén winst maakt. Jouw betaling gaat voor 100% naar hulp-projecten voor mensen in nood. Sterker nog, vrijwel altijd leggen wij geld bij om jouw gift te realiseren.