Root

Waterput

Waterput

Schrijf een review

€ 349,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

1 miljard mensen heeft geen toegang tot water. 3 miljoen kinderen sterven jaarlijks door een gebrek aan water. 60 miljoen kinderen kunnen niet naar school omdat ze water moeten halen. Deze kinderen tillen gemiddeld 30 liter water per keer. Het probleem van geen toegang tot schoon water is simpelweg dat overleven niet te doen is.
+ -

Goed dat je even in het E-mandje kijkt...

Beschrijving

Details

Doneer een coole waterput met jouw foto of text en kies zelf de kleur. Welke kleur jij ook kiest voor de waterput, het is helemaal aan jou. Rood, groen, paars op geel, er is geen kleur die wij nog niet hebben gebruikt. Maar het meest belangrijke, je help een gemeenschap van gemiddeld zo'n 1300 mensen aan veilig drinkwater.

Het Bouwteam
Het team bestaat uit specialisten die bij ons in dienst zijn samen met de lokale dorpsbewoners. Het is cruciaal dat de gebruikers van een waterput weten hoe de put werkt en hoe deze is aangelegd. Mocht er iets stuk gaan dan kunnen de dorpsbewoners de put zelf snel repareren.

Op welke grond graven we een waterput?
Dit is belangrijk gezien de politieke onrust die er vaak is. Als wij dit niet goed uitdenken kan het zo maar zijn dat een waterput niet gebruikt mag worden door de mensen voor wie het bedoeld is of dat er zelfs gebruikerskosten betaald moeten worden.

Renoveren en nieuw
Wij renoveren een versleten waterput óf wij leggen een nieuwe aan. In beide gevallen kopen wij de onderdelen bij lokale winkeliers. Hiermee voorkomen wij dat wij onderdelen gebruiken die onvervangbaar zijn omdat deze niet op de lokale markt worden aangeboden.

Water is educatie
Doordat kinderen niet meer dagelijks uren hoeven te lopen voor water krijgen ze de mogelijkheid om naar school te gaan. Iedere waterput zorgt ervoor dat 16 kinderen uiteindelijk daadwerkelijk naar school gaan wat niet mogelijk had geweest zonder deze waterput. 

Water is Werk
Een waterput moet onderhouden worden en heeft een beheerder nodig. Meestal een vrijwilliger maar soms moeten wij iemand aannemen. Een waterput koop je niet kant en klaar, deze moet worden aangelegd. Ons team legt de dorpsbewoners uit hoe een waterpomp aan te leggen. Het resultaat is dat de dorpsbewoners in het vervolg ingehuurd kunnen worden door andere dorpen om aan hen uit te leggen hoe een waterput aangelegd moet worden. 

Water is Economie
Door het water ontstaan er agrarische kansen. En dit zijn er véél. Deze kansen zorgen voor werk! Wij hebben talloze voorbeelden opgesomd in onze FAQ. Een waterput zorgt gemiddeld voor 106 banen. Door de aanleg van een waterput hebben dorpsbewoners tijd om te gaan werken doordat ze geen uren meer naar een waterbron hoeven te lopen.

Wij brengen kennis
Waarom een aannemer inhuren als er duizenden werklozen zijn? Wij leren de dorpsbewoners zelf een waterput aan te leggen. Mocht de waterput even niet werken, dan weten ze ook hoe de put te repareren.

Gewoon een goede prijs
Waterputten zijn bij veel organisaties schandalig duur. Iedere waterput die wij aanleggen, laten verdiepen of repareren daar leggen wij vaak ook nog geld bij. En dat vinden wij verre van erg!

Tegengaan van ziektes
Er zitten tal van ziektes in het water dat door de lokake bevolking word gedronken. Je kunt online van alles lezen over ziektes als cholera, tyfus etc. Veel van deze ziektes worden bestreden door het aanleggen van een waterput. Kortom een waterput is een sterk medicijn tegen ziektes.

Wij doen meer
Een waterput aanleggen is belangrijk, maar daar stopt ons werk niet. Wij verbeteren de Sanitatie en de Hygiene en daarnaast geven wij voorlichtingen over voeding en borstvoeding. Ook zijn er regelmatig noodsituaties. Denk aan directe ondervoeding. Wij delen tijdens noodsituaties voedingssupplementen uit aan kinderen die lichamelijke problemen hebben.


Hoe werkt het?
Doordat iedere donateur andere wensen heeft staan wij graag persoonlijk in contact. Nadat u uw donatie heeft gedaan neemt een 168-Hero contact met u op voor het bespreken van de door u gewenste kleur en logo.

Als bedankje voor jouw donatie ontvang je van ons een foto van de door jouw ontworpen waterput samen met de dorpsbewoners aan wie jij deze donatie hebt gedaan.


Interesse?

Mooi! Wij kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat jij écht een verschil maakt. En een verschil maken merk jij misschien zelf niet direct, maar voor een familie, kinderen of iemand in nood creëer jij een bijzonder moment. Ergens op deze wereld heb jij iemand een kans gegeven. 

Wij willen nogmaals benadrukken dat de 168-Shop géén winst maakt. Jouw betaling gaat voor 100% naar hulp-projecten voor mensen in nood. Sterker nog, vrijwel altijd leggen wij geld bij om jouw gift te realiseren.