Huisjes

Douche & wc huisje

Douche & wc huisje

Schrijf een review

€ 639,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

Een douche en toilet zijn onmisbaar en staan centraal in de gemeenschap. Door gebrek aan toiletten doen mensen hun behoefte vaak in het openbaar. Doordat mensen hun handen niet kunnen wassen en niet kunnen douchen, verspreiden besmetting en infecties zich razend snel. Dit vaak met de dood als gevolg.
+ -

Beschrijving

Details

Goede sanitaire voorzieningen zijn overal ter wereld onmisbaar. Doneer een 168 douche & wc huisje in jouw kleur met jouw foto of logo. Jouw donatie zorgt ervoor dat gemiddeld 400 dorpsbewoners gebruik kunnen maken van een openbare douche & toilet. Je ontvangt binnen 2 weken een foto van jouw donatie. 

Eigenschappen 
a) veilige deuren; 
b) stevig, ze zijn niet omver te krijgen; 
c) 2 gescheiden douches, waarvan 1 voor vrouwen en 1 voor mannen; 
d) vier gescheiden toiletten, waarvan 2 voor vrouwen en 2 voor mannen; 
e) vrij van insecten, dit is uniek voor gebouwen in landen waar wij bouwen. 


Omschrijving 168 shower & toilet
Een 168 Douche & WC staat midden in een gemeenschap. De ruimte bestaat uit 2 gescheiden gedeeltes, één voor jongens en één voor meisjes. Ieder gedeelte bestaat uit 2 toiletten en 1 douche. Uiteraard houden wij rekening met de cultuur en godsdienst.

Waarom een 168- Shower & Toilet?
Op dit moment heeft 40% van de wereldbevolking geen toegang tot sanitaire voorzieningen. Goede sanitaire voorzieningen staan in direct verband met het welzijn van mensen.

Kinderen
Ieder jaar sterven er in Afrika 800.000 kinderen aan diarree, dat zijn omgerekend zo’n 2.200 kinderen per dag. Dit aantal is vergelijkbaar met 70 volle schoolklassen per dag. Vaak is diarree het gevolg van een gebrek aan sanitaire voorzieningen en een gebrek aan kennis over de consequenties van slechte hygiëne.

Publiekelijk
Op dit moment doet 1 miljard (15% van de wereldbevolking) hun ontlasting publiekelijk. Door gebrek aan toiletten doen mensen hun behoefte vaak in struiken of in de buurt van rivieren. Deze raken vervuild en besmet waardoor infecties zich snel verspreiden.

De Grond
Er is veel politieke onrust in 3e wereldlanden. Wij bepalen per regio of wij bouwen op eigen grond, op grond van de bewoners of op grond van de overheid. Meestal bouwen wij op eigen grond om te voorkomen dat gebouwen worden afgenomen.

Materialen
Wij kopen de materialen lokaal. Op deze manier stimuleren wij ook de lokale economie. Hierdoor krijgen de bewoners een band met de leverancier zodat als er iets kapot gaat de bewoners weten waar ze kunnen aankloppen.

Bouwteam
Het Douche & WC huisje wordt gebouwd door lokale specialisten en door de dorpsbewoners. Het is belangrijk dat de bewoners het zelf leren bouwen. Dan kunnen ze het zelf onderhouden én dorpsgenoten helpen met het bouwen van meer sanitaire voorzieningen.

Interesse?

Mooi! Wij kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat jij écht een verschil maakt. En een verschil maken merk jij misschien zelf niet direct, maar voor een familie, kinderen of iemand in nood creëer jij een bijzonder moment. Ergens op deze wereld heb jij iemand een kans gegeven. 

Wij willen nogmaals benadrukken dat stichting 168 Million géén winst maakt. Jouw betaling gaat voor 100% naar hulp-projecten voor mensen in nood. Sterker nog, vrijwel altijd leggen wij geld bij om jouw gift te realiseren.