Huisjes

Weeshuis

Weeshuis

Schrijf een review

€ 6.900,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

Een weeshuis is onmisbaar! Ouderloze kinderen en kinderen voor wie de ouders zelf niet kunnen zorgen groeien vaak op zonder liefde, educatie en onderdak. Met een weeshuis bied jij deze kinderen de kans op een toekomst.
+ -

Beschrijving

Details

Om verweesde en verlaten kinderen een liefdevol thuis en een veilige toekomst te bieden zetten wij weeshuizen op. Zes vrijwilligers zorgen voor de opvang, educatie en begeleiding van 80 kinderen in een weeshuis. De kinderen wonen in een uniek weeshuis dat door jou is ontworpen. Het weeshuis wordt in jouw gewenste kleur geschilderd en je kunt iedere afbeelding bij ons uploaden en onze kunstenaar schildert jouw afbeelding/logo op jouw weeshuis.

Eigenschappen 
a) Slaapzaal met 40 stapelbedden.
b) Boven iedere bed hangt een klamboe tegen muggen. 
c) Een eetzaal. 
d) 2 klas lokalen. 
e) Een speelplaats waar kinderen kunnen sporten en spelen. 

f) Veilige deuren, de meeste lokale gebouwen hebben geen deuren. 

g) Vrij van insecten, dit is uniek voor gebouwen in landen waar wij bouwen. 

h) Wind dicht, dit is bijzonder voor een gebouw waar wij bouwen. 

i) 8 meter hoog. Zo blijft het koel in het weeshuis. 
j) Natuurlijke ventilatie door de ventilatie stenen.

Een weeshuis bouw je samen!
Wij bouwen samen met lokale partners en organiseren alles met de dorpschiefs. Deze ‘DorpsChiefs’ weten wat er speelt en welke kinderen onze hulp hard nodig hebben. 

Wij zorgen ervoor dat alles binnen het weeshuis optimaal verloopt:
a) EHBO cursus.
b) Hygiëne voorlichting. 
c) Iedere dag ontbijt, lunch & avondeten.
d) Sexuele voorlichting. 
e) Rugtas inclusief schoolspullen
f) Het beschikbaar stellen van materiaal voor vrijetijdsbesteding.


De Grond 
Er is veel politieke onrust in 3e wereldlanden. Wij bepalen per regio of wij bouwen op eigen grond, op grond van de bewoners of op grond van de overheid. Meestal bouwen wij op eigen grond om te voorkomen dat weeshuizen worden afgenomen of er ineens huur betaald moet worden.

Materialen

Wij kopen de materialen lokaal. Op deze manier stimuleren wij ook de lokale economie. Hierdoor krijgen de aannemers ook een band met het weeshuis.

Interesse?

Mooi! Wij kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat jij écht een verschil maakt. En een verschil maken merk jij misschien zelf niet direct, maar voor een familie, kinderen of iemand in nood creëer jij een bijzonder moment. Ergens op deze wereld heb jij iemand een kans gegeven. 

Wij willen nogmaals benadrukken dat stichting 168 Million géén winst maakt. Jouw betaling gaat voor 100% naar hulp-projecten voor mensen in nood. Sterker nog, vrijwel altijd leggen wij geld bij om jouw gift te realiseren.