Op welke manier kun je nog meer helpen?

Schenk je belastingvoordeel en je kunt 168 steunen zonder er voor te betalen. Apart, maar het kan. De belastingdienst doet de schenking voor je. Je kunt dus periodiek kinderen in Afrika steunen op kosten van de belastingdienst. Deze periodieke schenking is volledig belasting aftrekbaar. Het is ook nog eens eenvoudig, snel en zonder notaris op te zetten.

Hoe werkt het dan?
Donatie hoger dan 1 procent van je inkomen zijn belasting aftrekbaar. Als jij een periodieke donatie of gift voor 5 jaar laat vastleggen kun je alle donaties aftrekken. Jij krijgt minimaal 50% van het door jou geschonken bedrag terug van de belastingdienst. Reken het zelf uit: www.schenkservice.nl/bereken-uw-voordeel

Kortom je hebt 2 mogelijkheden.
1) Je verdubbelt je schenking en betaalt het bedrag dat je altijd hebt betaald. Kortom de kinderen profiteren.
2) Je vraagt de helft van het bedrag dat je altijd hebt betaald terug bij de belastingdienst. Jijzelf profiteert.

Vind je het toch lastig of je wilt er meer over weten. Wij nemen het graag met je door. Kan met een kop koffie, telefonisch of per mail.

Een stukje van jezelf nalaten
Ieder mens maakt op een dag een balans op vraagt zich af: Hoeveel heb ik wel niet ontvangen van het leven? Verspil ik veel geld of besteed ik het zinvol? Laat ik een stukje van mijzelf aan de wereld na? Denk je hier weleens over na?

Wilt u kinderen een start bezorgen die u ook heeft gehad?

In 4 stappen nalaten
Wij nodigen je graag uit voor een gesprek. Je kunt zelf je wensen formuleren zodat je ten aller tijden zelf de hand hebt in waar je nalatenschap naartoe gaat. 1

68 kan in 4 stappen je testament eenvoudig opmaken
Stap 1: Breng je wensen in kaart.
Stap 2: benoem een executeur die je vertrouwd.
Stap 3: Vind een notaris
Stap 4: Registreer

Mocht je hier meer over willen weten dan zouden wij graag eens met je om tafel gaan om dit moeilijke maar o zo belangrijke onderwerp te bespreken.

Doel van jouw testament
Met je testament zorg je na je overlijden voor de personen die het het hardst nodig hebben. Daarnaast kun je ook een goed doel opnemen in het testament zodat wanneer je er niet meer bent je jouw betrokkenheid laat zien bij de samenleving door kinderen een kans te geven.

Waarom een testament?
Als je geen testament hebt bepaalt de overheid naar wie jouw geld gaat na je overlijden. In het algemeen gaat je nalatenschap naar je echtgenoot of naar je kinderen. Mocht je deze niet meer hebben dan erven je broers of zussen jouw nalatenschap. Indien je deze niet (meer) heeft dan erven ooms, tantes, neven of nichten je nalatenschap. Maar als je geen familie meer hebt dan eist de staat je nalatenschap op.

Bepaal het zelf
Letterlijk is ervoor gezorgd dat je kind de helft van je nalatenschap krijgt. Het overige deel kun je zelf verdelen. Deze verdeling moet je wel vastleggen in een testament.

Waarom stichting 168Million
De praktijk leert dat het overgrote gedeelte van de goede doelen hun werk kunnen financieren door nalatenschappen. Je redt vaak duizenden levens met je nalatenschap. Je kunt dit zelf niet direct ervaren, echter zullen de kinderen waarvan je het leven redt, je nooit meer vergeten. Deze hebben immers hun leven aan jou te danken.

Erfbelasting
Het is fiscaal voordeling om 168million in uw testament op te laten nemen. Uw directe erfgename moeten erfbelasting betalen over uw nalatenschap. Sinds 1 januari 2006 hoeven de meeste goede doelen geen erfbelasting te betalen over uw nalatenschap.

Als je een leuk idee hebt dan helpen wij mee om jouw idee uit te werken! Acties kunnen verschillen van een wereldrecord zetten, een angst overwinnen tot aan het eten van insecten. Het kan niet gek genoeg! Wij denken dat er niets leukers is dan iets doen wat je leuk vindt en tegelijkertijd help je kinderen. Door jouw actie geef je kinderen een kans om kind te zijn. Start je actie en zoek sponsoren in je omgeving. Er is geen omgeving die niet vol zit met familie of vrienden die jouw actie willen steunen.

Wat doen 168-vrijwilligers

Een vrijwilliger kan zelf een evenement of actie organiseren maar je kunt jezelf ook aansluiten bij lopende acties. Jezelf inzetten is erg uiteenlopend, van het geven van een gastles op een basisschool in de jungle van Indonesië tot het afbouwen van een school in een sloppenwijk in Tanzania. Het begeleiden van activiteiten voor kinderen is een populaire bezigheid. Denk aan het geven van voorlichting op scholen en evenementen. Maar er ook jezelf in het zweet werken door te sporten voor 168 is erg populair. Je werkt aan jezelf en je steunt anderen. Een betere mix is niet te vinden.

Vrijwilliger worden?
We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers voor 168Million om te helpen bij onze projecten wereldwijd! Zoek je een nieuwe uitdaging en wil je ons in ons werk helpen? Ben je niet vies van hard werk en vind je het leuk om met kinderen te werken?

Dan is dit je kans om vrijwilligerswerk te doen en om andere minder bedeelden te helpen.Vrijwilligerswerk perioden kunnen vanaf twee weken en kunnen georganiseerd worden in correspondentie met jouzelf en je persoonlijke coördinator.

Mogelijke activiteiten zijn:

• Het opzetten en plannen van activiteiten voor en met de kinderen
• Het bouwen van nieuwe faciliteiten
• Lesgeven in verschillende vakken
• Het plannen en regelen van potentiële nieuwe projecten

Wij zoeken de volgende vrijwilligers:
Sportieve vrijwilligers
Student vrijwilliger
Internationale vrijwilligers

Je kunt evenementen opzetten. Denk aan een pub quiz of een 168 loop. Ook het inzamelen van kleding of voedsel is populair. Uiteraard ook lezingen geven over kinderen in nood en hulpreizen organiseren. Ga met een groep naar Kenia en help ter plaatse. Wij helpen met het opzetten.

Mogelijke activiteiten zijn:

• Het opzetten en plannen van activiteiten voor en met de kinderen
• Het bouwen van nieuwe faciliteiten
• Lesgeven in verschillende vakken
• Het plannen en regelen van potentiële nieuwe projecten

Ieder van bovenstaande activiteiten zijn van groot belang voor zowel de kinderen en ons. Daarom zijn we op zoek naar gemotiveerde, flexibele en creatieve vrijwilligers, die een impact willen maken.

Ons creative actie-team weet voor iedere sport wel een gepaste en leuke actie te bedenken. Onze focus ligt op voetbal, maar dat betekent niet dat we voor golf, boksen, tennis, hardlopen en obstakel runs. Zelfs voor vissen en schaken zouden wij wat kunnen bedenken, sport is immers sport!

Jij werft fondsen door andere in beweging te brengen. Jij kunt zelf bepalen of jij jezelf wilt richten op sporters, teams of verenigingen. Wij kunnen zelfs mee helpen met het organiseren van evenementen. Wij horen graag wat je wilt doen en laten we het dan samen opzetten!

Zonder bedrijven kan 168 haar werk niet doen. Bedrijven zijn de drijfveer van de economie en wij werken ook erg graag samen met bedrijven. 168 kent de kracht van partnerschappen. Gezamenlijke inspanningen is een recept voor een beter resultaat. Wij werken ontzettend graag samen het bedrijfsleven om snel en doeltreffend resultaten te behalen ten goede van het kind.Onze doelstelling is om de wereld te veranderen. En bedrijven hebben vrijwel altijd dezelfde doelstelling. Het maakt eigenlijk helemaal niet uit hoe groot het bedrijf is. Iedere partnerschap die 168Million aangaat is een stapje naar een betere wereld.

Ondernemersreizen
Wilt je zelf of met collega’s zien wat 168 doet of wat jij met jouw schenking kunt doen? Wij vinden het erg leuk als je een project komt bezoeken. Je kunt ons bezoeken in verschillende landen. Natuurlijk raden wij je wel een project aan die bij jouw team past, maar de keus is altijd aan jou. Deze reizen zijn een erg goed middel om veel energy te krijgen en jezelf of je team helemaal op te lade

Teambuilding
Wat is er nu meer bevredigend dan samen met je collega’s or vrienden iets voor voor het goeden doel? Een unieke ervaring en het resultaat is levenslang zichtbaar. Er zijn tal van mogelijkheden met 168 om aan teambuilding te doen. Aan de slag gaan voor een goed doel genereert van nature positieve energy bij de deelnemers. Daarnaast kunnen wij aan deze teambuildings-dagen ook doelstellingen koppelen zodat bijvoorbeeld leiderschap goed bevorderd wordt. 168 zorgt ervoor dat er specialisten op locatie zijn om te opgezette programma’s te sturen.

Lezing
Heb je binnenkort een meeting met jouw bedrijf, vereniging of is er een congres? Vraag een enthousiaste spreker van 168Million! Deze sprekers geven inzicht in hoe de wereld er nu echt aan toe is omdat ze het met hun eigen ogen hebben gezien. Daarnaast bespreek je wat jij kunt doen om de wereld beter leefbaar te maken. De presentatie gaat over bijvoorbeeld sport, bescherming, onderwijs, voeding of de positie van vrouwen.

Waar moet uw aanvraag aan voldoen?
Uw aanvraag moet 3 weken van tevoren ingediend worden;
Minimaal 15 personen die het bijwonen;
De duur van de lezing is 30 minuten;
De reiskosten zullen vergoed moeten worden;
De lezing zal gratis zijn en zal worden gedaan door onze vrijwilligers.

Voordelen voor jouw bedrijf
Betrokkenheid van jouw medewerkers

Medewerkers zijn trots op de activiteiten en hierdoor loyaler aan het bedrijf. Samenwerking met 168million draagt bij aan het aantrekken van talent.
Bron: Harvard Business Review: Why CSR’s Future matters to your Company

Stijgende omzet
“80% van de consumenten zou overstappen naar een ander merk als zij op die manier automatisch een goed doel kunnen steunen.”
Bron: Cone/Echo Global CR Opportunity Study


Merkwaarde
Hogere waardering op MVO gebied en het sociale aspect van het CSR beleid.
Bron: Cone/Echo Global CR Opportunity Study

Financiële resultaten
Stijging in omzet en marktaandeel.
Betere verhouding tussen marketingrendement en investering (ROI).
Bij cause-related marketing: “80% van de consumenten zou overstappen naar een ander merk als zij op die manier automatisch een goed doel kunnen steunen.”
Bron: Cone/Echo Global CR Opportunity Study