Root

Waterput

Waterput

Schrijf een review

€ 499,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

1 miljard mensen heeft geen toegang tot schoon drinkwater en 3 miljoen kinderen sterven jaarlijks door een gebrek aan schoon drinkwater. 60 miljoen kinderen kunnen niet naar school omdat ze water moeten halen. Deze kinderen tillen gemiddeld 30 liter water per keer. Het probleem van geen toegang tot schoon water is dat overleven niet te doen is.
+ -

Beschrijving

Details

Doneer een waterput met jouw foto of tekst en kies zelf de kleur van de put. Na het plaatsen ontvang jij een foto van de put met de dorpsbewoners. Iedere waterput helpt een gemeenschap van gemiddeld 1300 mensen aan veilig drinkwater.

Hoe werkt het?
Nadat jij via de shop een donatie hebt gedaan neemt een 168-Hero contact met jou op voor het bespreken van het ontwerp.


Het Bouwteam
Het team bestaat uit specialisten en lokale dorpsbewoners. Het is cruciaal dat de gebruikers van een waterput weten hoe de put werkt en hoe deze wordt aangelegd. Mocht er iets stuk gaan dan kunnen de dorpsbewoners de put zelf repareren.

Op welke grond graven we een waterput?
Dit is belangrijk gezien de politieke onrust die er vaak is. Als wij dit niet goed uitdenken kan het zo maar zijn dat een waterput niet gebruikt mag worden door de mensen voor wie het bedoeld is of dat er zelfs gebruikerskosten betaald moeten worden.

Onderdelen
Wij kopen de onderdelen bij lokale winkeliers. Hiermee voorkomen we dat we onderdelen gebruiken die onvervangbaar zijn omdat deze niet op de lokale markt worden aangeboden.

Water is educatie
Doordat kinderen niet meer dagelijks uren hoeven te lopen voor water krijgen ze de mogelijkheid om naar school te gaan. Iedere waterput zorgt ervoor dat gemiddeld 16 kinderen uiteindelijk daadwerkelijk naar school gaan wat niet mogelijk had geweest zonder deze waterput. 

Water is Werk
Een waterput moet onderhouden worden en heeft een beheerder nodig. Meestal een vrijwilliger maar soms moeten wij iemand aannemen. Ons team legt de dorpsbewoners uit hoe een waterpomp aan te leggen. Het resultaat is dat de dorpsbewoners in het vervolg ingehuurd kunnen worden door andere dorpen om aan hen uit te leggen hoe een waterput aangelegd moet worden. 

Water is Economie
Door het water ontstaan er agrarische kansen. En dit zijn er véél. Deze kansen zorgen voor werk! Een waterput zorgt gemiddeld voor 106 banen. Door de aanleg van een waterput hebben dorpsbewoners tijd om te gaan werken doordat ze geen uren meer naar een waterbron hoeven te lopen.

Interesse?

Mooi! Wij kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat jij écht een verschil maakt. En een verschil maken merk jij misschien zelf niet direct, maar voor een familie, kinderen of iemand in nood creëer jij een bijzonder moment. Ergens op deze wereld heb jij iemand een kans gegeven. 

Wij willen nogmaals benadrukken dat stichting 168 Million géén winst maakt. Jouw betaling gaat voor 100% naar hulp-projecten voor mensen in nood.